al contingut a la navegació Informació de contacte

El santuari de Salgar està tancat per despreniments

DIUMENGE 25 DESEMBRE 2022

S'ha tancat l'accés al Santuari de Salgar després que es produïssin despreniments que han provocat importants desperfectes al santuari i la carretera LV-9138 que discorre per la zona. No és el primer que es dona a la zona, i fa sis anys un altre va afectar també la carretera.

L’ajuntament ha fet valorar l’estat de la muntanya a l’empresa Geobrugg, especialitzada en aquest tipus de situacions, que ha afirmat en el seu informe que cal una actuació d’urgència i una segona per a fer estabilitzacions més a fons.

L’alcaldessa ha demanat ajuda a la Diputació de Lleida per actuar a la muntanya de Salgar, ja que es tracta d’un patrimoni històric de gran vàlua que no es pot malmetre, però sobretot per les persones. En aquest sentit si es donés un despreniment com el de fa sis anys la situació podria ser molt més greu, ja que la carretera dona accés a moltes granges i finques particulars, així com la bodega de Rubió de Sols.

De moment l’accés segueix tallat a la zona del santuari on encara es poden veure els efectes de les roques caigudes, que en van enfonsar una part de la coberta, i es segueix a l’espera d’una resposta per part de la Diputació.